HEMMA MYS OCH FUNDERINGAR


OMG jag är såååå trött, det har jag varit varje kväll under några dagar nu. Orkar knappt dra på smilabanden. S tog med Nova ut på en lite kvällspromenad till Esplanadens restaurang för att handla hem kebab. Jag är lite lustig, jag beställde en kebab med bröd, men jag vill inte ha en gnutta sallad i. Den får enbart fyllas med kött och sås. När jag bodde i Bredäng så hade Hakan i kebab kiosken något som hette pappas special, alltså fyfan va gott. Det var hundra år sedan jag åt en pappas special, OMG vill ha en nu.
 
Hörde på radio för en stund sen att Sverige har höjs säkerhetsnivån från 3-4, det betyder att Sverige utan tvivel står under konkreta hot. Ändå fortsätter vi skyffla in en massa flyktingar utan någon som helst koll. Jag trodde väl aldrig att JAG av alla personer skulle yttra dom orden, men jag tycker faktiskt att politikerna måste sluta vara naiva och tro att alla som kliver över gränsen är tysta små lamm som inte skulle göra en fluga något ont. Jag säger verkligen inte att alla skulle vara ett hot mot sverige (långt ifrån alla), men det kommer tyvärr in en drös med dumhuvuden som faktiskt kan skapa katastrof i landet.. Så varför fortsätter vi? Jag menar vi har ju knappt boenden så det räcker till alla, många bor under helt vidriga förhållanden. Nä jag börjar faktiskt bli skeptisk till hur regeringen resonerar just nu. Jag funderar faktiskt på om jag stödjer regeringens handlingar idag - jag tror faktiskt inte det.
 
Känns väldigt konstigt när jag har dessa tankar och funderingar. Jag har aldrig varit den som tror något ont om någon, skulle nog kalla mig själv naiv. Men efter alla saker som hänt senaste tiden så börjar det kännas mer viktigt att vårat land ska vara tryggt, att inget ska inträffa här som redan inträffat i Paris och andra delar av världen. Jag tycker självklart att det är synd om dom människorna som drabbas när länder stänger ner sina gränser, men vad ska man göra då? Ska man ha allt så öppet och på så sätt leka rysk roulette med landets säkerhet? Jag menar inte att man ska ha stängda gränser i all evighet, men just nu känns det som en nödlösning tills världen ihop har fått ordning på problemen vi idag stötet på. Hmm..
#1 - - a n n i k a:

Så fin färg på naglarna!

Svar: Tack så mycket ♥
Jellica

#2 - - Hannah:

Fast alltså, det var ju inte flyktingar som utförde dåden i Paris, flera av de var ju franska medborgare som radikaliserats. Så det är väl mer där man ska hålla koll, kan jag tycka. De som flyr till Sverige flyr ju i stor del från just IS. Och sen är det ju inte så att de helt och håller kommer in "utan koll", det har ju nyligen införts gränskontroll. Men visst, förstår hur du resornerar.

Svar: Jag tror att det stora problemet just nu ÄR att allmänheten helt tappat förtroende för politiker och att dom kommer kunna skydda Sverige och de Svenska folket. Det som hände i frankrike var ingen liten sak, det smällde på flera platser samtidigt och att fransk polis inte kunnat stoppa ett sådant attentat säger en del om hur smidiga dom är och hur före dom ligger. Vi är inte rustade för dåd som dessa och därför tycker jag man ska tänka några steg längre "för stunden". Men det är bara min åsikt.
Tack för kommentaren
Jellica

#3 - - Daniel:

HOPPSAN!!!!!! Fundera på vad invandrare ställer till med... Fundera lite oxå på vad dom kostar. Skatten jag betalar per månad räcker i värsta fall till dagersättningen som jan emanuel o andra tar i arvode..... Fundera på socialism.... Till slut är någon annans pengar slut.....

Svar: Du vet Daniel att jag INTE är emot invandrare. Extremister är extremister och dom sabbar för alla som vill något bra med sina liv (svensk som invandrare). Däremot börjar jag ställa mig själv frågan om det är lämpligt i detta läge som Europa står inför att ha helt öppna gränser där vem som helst kan knalla in och ut hur som helst. Tyvärr finns det extremister som utnyttjar flyktingars väg för att ta sig in i länder och göra stor skada. Men att det skulle gå så långt som det gjort har nog många varit för naiva för att inse.
Personligen tänker jag inte så mycket på exakt vad mina skattepengar går till. OM dom kan rädda liv så är det ju bra, men då ska dom liven som räddas också vara tacksamma (om du förstår).

Jag vet att vi tänker olika kring invandring/invandrare, och det är helt okej. Kanske logiskt med tanke på att jag är förlovad med en muslim själv. Men även han som är muslim tycker att Sverige borde tänka några steg längre just nu.

Som sagt.. extremister är extremister och invandrare är invandrare.

Vi skyllde inte på Tyskarna för hitler
Vi skyllde inte på dom Kristna för KKK
Och vi ska inte skylla på alla muslimer för ISIS
Jellica

#4 - - Anonym:

Fast tycker det är en konstig tanke att terrorister skulle ta den väg som flyktingarna tar. Det finns redanIS anhängare överallt i europa med europeiska pass. Man behöver inte t sig med flykting båt och promenera genom 4 olika länder liksom. Ska vi stänga gränserna för folk på flykt från IS för att dom på typ 1% kan vara en torrorist? Det är ju exakt det IS vill. Det är en komplex situation men att se terrorister i varje flykting är helt knäppt enligtmig. IS är redan ett utbrett nätverk med eller utan dagens flyktingar.


Svar: Varför skulle dom inte kunna ta sig in med flyktingströmen? Det är väl ett rätt bra sätt att ta sig in i landet? Sen har vi svenskar som rekryterat till IS och som kommer tillbaka till vårat land.. det finns många olika sätt att ta sig in i länder och jag tror flyktingströmmen är EN av dom. Man har ju kommit på att det funnits IS anhängare på boenden för flyktingar:

http://www.barometern.se/reagera/risk-for-is-anhangare-bland-flyktingar/

alla tänker vi olika i den här frågan.
Jag har INTE NÅGONSTANS i mitt inlägg nämnt att jag ser en terrorist i varje flykting som kommer. Tycker jag är väldigt tydlig med att jag vet att långt ifrån alla kommer hit som terrorister.

Jellica