TANKAR KRING VÅR VÄRLD IDAG


Jag kan inte "precis som alla andra" släppa vad som hänt i Paris! Oroskänslan, rädslan, ilskan, hatet och alla känslor som medföljer i en attack som denna. Vi vet att en attack som denna förekommer runtom i världen dagligen, så varför blir just Paris så stor, varför reagerar vi så stark? För att det ligger oss närmare. Det påminner oss om att vi inte går så säkra som vi önskar att vi gjorde. Grannen har blivit attackerad "det kunde lika gärna varit vi": Jag känner precis som resten av världen: nått måste göras och det är NU!
 
Igår kände jag att jag ville krypa in i en håla, stänga alla gränser och skydda det som skyddas kan. Jag ställde mig själv frågan vad som egentligen bör göras i en sån här situaton. Det finns nog inget rätt eller fel, vi är människor och vi kommer reagera på olika sätt när vi blir hotade. Vissa vill slå tillbaka, andra vill rymma. Idag känner jag att ingen ska ta min, mina landsmäns eller Europas rätt att vara fria. Ingen ska med hot, mord och attacker tysta ner mig eller någon annan. För det är precis det dom vill -
Tysta ner oss, göra oss mindre fria. 
 
Det är nu hela världen borde slå tillbaka, ställa sig upp enade, visa att det här är vårat sätt att leva på, våran rättighet, våran frihet och vi krigar för den om det så behövs. Vi krigar för att våra barn ska ha rätten att gå till skolan och utbilda sig, kriga för att kvinnor ska ha samma rätt som män, kriga för ett fritt samhällde där varje individ ska ha rätten att skapa sig den framtid man vill. Det är nu världen ska ställa sig sida vid sida och göra ALLT som krävs för att IS inte ska få förstöra den frihet vi byggt upp under så många år för människan. Vilka är DOM att ta ifrån oss det vi byggt upp? Vilka är dom att klampa in på vårat revir och ta kommando? 
 
När jag tänker på allt som hänt runtom i världen känner jag en sån stor avsky. Hata är ett starkt ord, men här ligger verklige ordet på rätt plats. Jag hatar dessa män och kvinnor som på alla tänkbara sätt försöker sätta skräck i vårat samhälle. Hatar att dom lutar sig tillbaka på islam och smutskastar så många muslimer som INTE står bakom deras sjuka filosofi om hur världen bör se ut. Hatar att dom tror att dom kan vända om en hel värld genom att mörda oskyldiga människor som är ute och roar sig. Jag tycker helt ärligt synd om dessa personer som ansluter sig till sån här skit. Personer utan hopp och drömmar, personer som låter sig hjärntvättas, utföra de mest vidriga handlingarna, personer som inte har något mål med sina liv förutom elände och krig. Jag tycker synd om dessa personer som känner behovet av att skada omvärlden bara för deras egna liv och levnadssätt är så fucked upp. För mig är småkryp mer värda än de här ruttna själarna. Må dom brinna i helvetet. 
 
Jag hoppas att alla ställer sig enade nu, jag hoppas vi visar vad livet handlar om, jag hoppas vi krigar för våran frihet, jag hoppas vi kommer kriga för våran rätt att vara vad vi vill. Det räcker nu. Politikerna måste höra våra röster, se de människor som sätter liven till, se på alla anhöriga som blivit drabbade. Folket vill få ett slut på det här och nu måste politikerna dra ut tummen ur arslet och AGERA och sluta DISKUTERA! Diskussionerna har inte lett någonstans, våldet har trappats upp och kommmer närmare och närmare. Nu vill folket tillsammans se våra ledare ta täten och skydda det som skyddas SKA. Så sluta bolla runt ideér, tankar och en massa publiceringar på facebook som inte leder någon vart, GÖR NÅTT! 
 
Sverige har alltid varit ett land som ställt sig utanför konflikter, aldrig lagt sig i, hållit sig i utkant, varit rätt fega att agera när världen verkligen behöver. Vi daltar runt med en massa hjälporganisationer, möten osv. Självklart behövs det också. Men för att kunna stoppa det som BEHÖVER stoppas så måste ALLA gå samman. Stefan Löfven säger: att vi inte ugör något hot för IS idag... Stefan för i h*lvete alla i vårat typ av samhälle utgör ett hot. Mitt blogginlägg jag skriver nu utgör ett hot, jag kan lätt vara en måltavla för någon som anslutit sig till IS. Hur vet vi att det inte finns någon i Norrtälje som bestämmer sig för att radera ut mig näst för att jag öppnar min käft? Vem ska stoppa det, du och säpo? Det finns ingen kontroll när det kommer till den här typen av terrorism, den finns i alla världens hörn idag och slår till där vi minst anar och är minst förberedda. Vi är inte säkra, du vet det och jag samt hela Svenska folket. Det är därför folk hysteriskt uppdaterar och kritiserar politikerna idag som inte tar hänsyn till våran vetskap, utan försöker lugna ner oss och får oss att tro att vi inte behöver vara oroliga. Idag har det svenska folket inget förtroende för politikerna (inte konstigt). Vi behöver en stark ledare i detta, någon som tar täten, någon som är villig att göra vad som helst för oss som bor här. Inte någon som sitter godtroget på arslet och tror att "detta hotar inte oss". Naiva tankar som kommer göra oss till nästa måltavla, sanna mina ord. Såna här typer av människor slår ner där folk minst anar, exempelvis Sverige som tror sig vara så trygga, det är så dom sätter skräck i oss - INGEN GÅR SÄKER! Om jag förstår det samt resten av Svenska folket.. ja då borde politikerna sluta upp att servera oss en massa skitsnack som vi ändå vet ÄR skitsnack. Så snälla lägg de naiva tankarna på hyllan och se sanningen i vitögat - Vi kan stå på tur.
 
Jag blir så trött på det här... Nu måste det hända nått.
#1 - - Anonym:

bra skrivet, håller med dig!

#2 - - Anonym:

Vilken talare, du har varit bättre än Stefan i dagens läge !

Svar: Hahaha vi kanske kan byta ut honom ett tag :D
Jellica

#3 - - Nathalie:

Tack för ett bra inlägg, jag håller med dig ♥

#4 - - Elinhildalinnea:

Det är fruktansvärt det som hänt. Bra inlägg. Jag håller med dig i varje mening.

#5 - - FÖRGÖR IS NU:

STÅR ENAD MED DINA ORD

#6 - - MINTIDSOMAUPAIR:

STÅENDE OVANTIONER !

Håller med tidigare kommenterare, vilken talare. Håller med dig. Rös när jag läste detta inlägg.

#prayforourworld

Svar: Men va fin du är.. TACK :D
Jellica